Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

19.05.2017

Пенсійну реформу треба обговорювати з профспілками!

Голові ФПУ

Осовому Г.В.

 

 

Шановний Григорію Васильовичу!

 

Професійна спілка працівників охорони здоров'я України звертається до Вас через чергове грубе  порушення принципів соціального діалогу при прийнятті Урядом важливіших рішень щодо реформування системи пенсійного забезпечення громадян, які зачіпають інтереси десятків мільйонів  нинішніх та майбутніх пенсіонерів – членів профспілок.

На засіданні Уряду 17 травня ц.р. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман презентував основні положення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій», який формує засади запропонованої Урядом пенсійної реформи та, в разі ухвалення українським Парламентом, внесе суттєві зміни до чинної системи пенсійного забезпечення громадян України.

Так, із 1 січня 2018 року буде скасовано право на призначення пенсій за вислугу років для працівників освіти, охорони здоров`я, соціального захисту та інших. У цьому контексті передбачено замінити механізм відшкодування пенсій за віком на пільгових умовах на сплату роботодавцем підвищеної ставки єдиного внеску розміром 15% та 7 % за застрахованих працівників, зайнятих на роботах, передбачених Списками № 1 та № 2.

Вкрай важливо, щоб ці процеси реформування пенсійної системи відбувалися в правовому полі та в умовах соціального діалогу. Проте це рішення Уряд прийняв одноосібно, без проведення консультацій з соціальними партнерами, текст законопроекту до цього часу не оприлюднено для обговорення з громадськістю.

Вважаємо, що такі ініціативи Уряду щодо звуження прав і гарантій працівників, які готуються без проведення належного соціального діалогу, вимагають від профспілок вироблення консолідованої позиції та самого рішучого реагування. Пропонуємо терміново обговорити це питання на засіданні ФПУ.  

 

З повагою

 

Голова Профспілки                                                      В.М. Коваль

 

 



немає новин.

Календар подій

Попередні July - 2017 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Фотодокументи