Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

13.06.2018

Профспілкові заходи

12 червня ц.р. у місті Краматрськ Донецької області відбулося засідання Президії Донецької облпрофради у якої прийняв участь Доценко В.І.       -голова Донецької обласної організації Профспілки

Серед питань порядку денного, були розглянуті:

- Про готовність профспілкових дитячих закладів до літнього оздоровлення дітей трудящих області у 2018 році.

- Про ситуацію з дотриманням законодавства в сфері оплати праці. 

- Про роботу членських організацій облпрофради із здійснення громадського контролю щодо створення для працівників підприємств, установ та організацій належних санітарно-побутових умов праці.

Під час розгляду даного питання, окрім іншого було зазначено, що сьогодні держава не забезпечує виконання в повному обсязі не лише вимог Конституції в галузі охорони праці, а й ні одного з основних принципів своєї політики в цьому напрямку. Сучасний стан охорони праці в Україні можна охарактеризувати, як критичний.

Незадовільні умови праці та санітарно-побутовий стан спостерігається на більшості підприємств. Незадовільні умови праці, недостатня система оздоровчо-профілактичних заходів ведуть до погіршення здоров'я трудящих, зростання кількості хворих з хронічною патологією, що часто і тривало хворіють, а незабезпечення засобами індивідуального захисту є одним з фактором виникнення у працівників професійних захворювань.

На сучасному етапі первинні профспілкові організації в повній мірі самостійно не можуть вирішувати питання, визначені трудовим законодавством про охорону праці без добре організованого громадського контролю.

Згідно ст.46 Закону України «Про охорону праці» громадський контроль за дотриманням законодавства про охорону праці первинні профспілкові організації здійснюють в особі своїх виборних органів і представників, а там де їх немає - трудові колективи через обраних ними уповноважених, для роботи яких є відповідні документи, затверджені Президією ФПУ. Це положення:

- про комісії профкомів і громадського інспектора з охорони праці;

- про представників і технічної інспекції праці профспілок.

За результатами роботи Президії були прийняті відповідні постанови. 

По закінченню роботи Президії, пройшла зустріч представників профспілкових організацій області з керівництвом облдержадміністрації, у ході якої були порушені наступні питання:

- Питання здійснення соціального діалогу;

- Питання організації дитячого оздоровлення: особливості організованого перевезення дітей по області до санаторіїв та баз відпочинку;

- та інші. (Повний перелік обговорених питань тут)

 

Слідкуйте за перебігом подій на нашому сайті!

 

  
 

 

 

 



немає новин.

Календар подій

Попередні May - 2018 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28
293031 

Фотодокументи