Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

10.10.2018

Репрезентативність підтверджена!

З 2011 року в країні діє Закон України “Про соціальний діалог”. Відповідно до Закону, соціальний діалог - це процес визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей та прийняття узгоджених рішень його сторонами, які представляють інтереси працівників, роботодавців та органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, з питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин.  

Соціальний діалог здійснюється на національному, галузевому, територіальному та локальному (підприємство, установа, організація) рівнях на тристоронній або двосторонній основі.

До сторін соціального діалогу на територіальному рівні належать:

- профспілкова сторона, суб'єктами якої є профспілки відповідного рівня та їх об'єднання, що діють на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці;

- сторона роботодавців, суб'єктами якої є організації роботодавців та їх об'єднання, що діють на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці;

- сторона органів виконавчої влади, суб'єктами якої є місцеві органи виконавчої влади, що діють на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Соціальний діалог здійснюється на принципах:

- законності та верховенства права;

- репрезентативності і правоможності сторін та їх представників;

- незалежності та рівноправності сторін;

- конструктивності та взаємодії;

- добровільності та прийняття реальних зобов'язань;

- взаємної поваги та пошуку компромісних рішень;

- обов'язковості розгляду пропозицій сторін;

- пріоритету узгоджувальних процедур;

- відкритості та гласності;

- обов'язковості дотримання досягнутих домовленостей;

- відповідальності за виконання прийнятих зобов'язань.

 

Підтвердження репрезентативності суб'єктів сторони профспілок та сторони роботодавців на обласному рівні здійснюється відповідним обласним відділенням Національної служби посередництва і примирення один раз на п'ять років.

2 жовтня 2018 року, рішенням відділення Національної служби посередництва і примирення у Донецький області — Донецьку обласну організацію профспілки працівників охорони здоров'я України визнано такою, що підтвердила репрезентативність на території Донецької області 

  

 

 

для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.  

 


На фото начальник відділенням НСПП у Донецький області Артур Борисович Хімчак вручає підтвердження репрезентативності нашої організації голові Донецької обласної організації Профспілки Валерію Івановичу Доценку.

 

Додаткова інформація на сайті Відділення НСПП в Донецькій області.



  



немає новин.

Календар подій

Попередні April - 2024 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
01020304050607
08091011121314
151718192021
22232425262728
2930 

Фотодокументи