Профспілка працівників охорони здоров'я України

  Оплата праці

  Права працівників



  Преса

Детальніше

29.12.2021

Переговори про Галузеву угоду тривають

15 грудня 2021 року, у режимі відеоконференції відбулася нарада Голів обласних організацій Профспілки за результатами засідання робочої комісії з ведення колективних переговорів і укладення Галузевої угоди між Міністерством охорони здоров’я України, Українською федерацією роботодавців охорони здоров'я та Спільним представницьким органом всеукраїнських репрезентативних профспілок галузі охорони здоров’я.

У нараді узяв участь голова Донецької обласної організації Профспілки Валерій Доценко. Учасниками обговорено поточний стан виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я, а також ризики та загрози трудовим правам найманих працівників у зв’язку з анонсованим МОЗ України підвищенням заробітної плати медичних працівників до рівня 20 000 гривень для лікарів та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я і до 13 500 гривень для посад фахівців з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою.
Зокрема, досягнення зазначеного рівня оплати праці в умовах існуючого дефіциту фінансування на Програму медичних гарантій на 2022 рік, супроводжуватиметься подальшою «оптимізацією», укрупненням закладів охорони здоров’я, переведенням працівників на роботу з неповним робочим часом, скороченням персоналу.
Крім того, запропонований Урядом підхід до визначення мінімального рівня оплати праці нівелює стимулюючу функцію заробітної плати, оскільки не враховує особистого внеску конкретного працівника у загальні результати роботи закладу охорони здоров’я.
Профспілка продовжує наполягати, що базові критерії диференціації оплати праці залежно від рівня освіти, кваліфікації, продуктивності праці, складності виконуваних робіт, обсягу наданих послуг тощо для працівників закладів охорони здоров’я мають бути визначені у Галузевій Угоді в сфері охорони здоров’я, а посадовий оклад працівника І тарифного розряду в охороні здоров’я має бути встановлено на рівні мінімальної заробітної плати.

За матеріалами Профспілки у Фейсбуці



немає новин.

Календар подій

Попередні February - 2022 Наступні
 Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 010203
04
0506
07
08
0910
11
1213
14
15
1617181920
2122
23
24252627
28 

Фотодокументи